Vestfálský pepřový hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 44 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vestfálský pepřový hrnec
Celkový čas: | 44 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16176 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
500 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
350 g | Hovězí maso zadní |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
0,3 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
100 g | Suchar dietní |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Tuk |
350 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 122,4mg |
Draslík | 350,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Kapary sterilované, Strouhanka, Suchar dietní, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vestfálský pepřový hrnec postup přípravy receptu:
1 | Obě masa nakrájíme na 3 cm velké kousky, cibuli oloupeme, rozpůlíme a krájíme na tenké půlměsíčky. Půlku citrónu rozkrájíme na plátky, druhou polovinu vymačkáme. |
2 | V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, přidáme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme maso, krátce ho podusíme (ne však do hněda), osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, mleté nové koření a plátky citrónu. Vše zalijeme vývarem, hrnec zakryjeme, vaříme 20 minut. |
3 | Po této době hrnec otevřeme, vyjmeme bobkový list a citrón. Přidáme strouhanku a nastrouhaný suchar. Nezakryté vaříme 5 minut, poté přidáme kapary, dochutíme solí, pepřem, novým kořením a citrónovou šťávou. |
4 | Podáváme s vařeným bramborem, kyselou okurkou nebo červenou řepou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.