Kořeněná drůbeží játra s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná drůbeží játra s rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16178 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
300 g | Játra drůbeží |
1 ks | Libeček |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
189,4 g | Rýže loupaná |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 428,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Rýže loupaná, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Libeček, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná drůbeží játra s rýží postup přípravy receptu:
1 | Rýži podusíme spolu s hřebíčky v dvojnásobném množství vody doměkka. |
2 | Omytý libeček povaříme asi v 1/2 l vody. |
3 | Očištěná játra nakrájíme na kousky, okořeníme lístky šalvěje a osmažíme v oleji. Zalijeme vývarem z libečku, posypeme rozdrceným zeleným pepřem a dusíme doměkka. |
4 | Dušenou rýži upravíme na talíře, játra osolíme a podáváme se šťávou na rýži. |