Rybí filety po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filety po thajsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16179 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Bambusové výhonky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
250 ml | Citronová šťáva |
200 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Limetka |
1 kávová lžička | Máta |
800 g | Mořská štika - filety |
200 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
0,2 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 934,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Limetka, Máta, Mořská štika - filety, Paprika červená, Paprika žlutá, Pepř černý celý, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filety po thajsku postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté filety osušíme, odstraníme kůstky, opatrně nožem odstraníme kůži. Takto připravené filety potřeme solí, zakapeme citronovou šťávou, nakrájíme na plátky a vyskládáme do nádoby s víkem. Přikryjeme a uložíme na půl hodiny do chladničky. |
2 | Mezitím bambusové výhonky scedíme, necháme okapat, nakrájíme na proužky. Očištěné fazolky opláchneme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě 5 minut, poté je zchladíme, slijeme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, i s natí nakrájíme na plátky, mrkev oloupeme, nakrájíme nejprve na tenké plátky, poté na 3 mm silné proužky. Papriky očistíme, omyjeme, pokrájíme na stejně silné proužky jako mrkev. Zázvor s česnekem oloupeme a krájíme na kostičky. |
3 | Česnek se zázvorem opečeme do růžova na 2 lžících rozpáleného oleje, přidáme cibulku, po minutě ostatní zeleninu. Vše opékáme 3 minuty za stálého míchání, následně vmícháme bambusové výhonky, zakapeme sójovou omáčkou, osolíme a opékáme další 4 minuty do křupava. Pánev zakryjeme, směs udržujeme teplou. |
4 | Zbylé 2 lžíce oleje rozehřejeme na pánvi, vložíme filety, které jsme po vyjmutí z chladničky vytřeli do sucha. Posypeme čerstvě namletým pepřem, pozvolna opékáme 3 minuty na každé straně. |
5 | Hotovou zeleninovou směs upravíme na mísu, na ni rozložíme opečené filety, ozdobíme plátky limetky, lístky máty a ihned servírujeme s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.