Recept

Geschnetzeltes se sardelkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 16180
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Krůtí prsa
1 kávová lžička Olej olivový
100 g Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
6 ks Sardelové řezy
0,5 kávová lžička Sůl
0,3 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 542kJ
1% Sacharidy 4 g
43% Tuky 32 g
301% Sodík 6 g
129% Bílkoviny 73 g

Geschnetzeltes se sardelkami postup přípravy receptu:

1

Čerstvý zázvor oloupeme, olivy vypeckujeme a necháme okapat. Sardelky osušíme na papírové utěrce. Z omytého rozmarýnu otrháme větvičky. Vše nakrájíme na jemno.

2

V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme omyté, na kousky nakrájené krůtí maso. Přidáme pokrájené olivy, zázvor, rozmarýn a sardelky. Pokrm osolíme, opepříme, dosmažíme a ihned podáváme.

3

Vhodnou přílohou je například kuskus.

Poznámka

Servírujeme teplé. Geschnetzeltes je pokrm původem ze Švýcarska, v originále jsou to kousky nakrájeného masa, dušené s cibulkou a houbami, zalitými kapkou bílého vína a smetanou. Podává se tradičně s rösti, lze použít i jiné úopravy a přílohy (zde krůtí prsa, sardelky a kuskus).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept