Tofu v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofu v listovém těstě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16181 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
120 g | Celer bulvový |
100 g | Cuketa |
500 g | Listové těsto |
1 kávová lžička | Olej olivový |
150 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Sardelové řezy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr sójový - Tofu |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 657,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 484,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Cuketa, Olivy nakládané, Sardelové řezy, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tofu v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, Tofu a oloupaný celer rozkrájíme na kostičky. Vše osmažíme na oleji, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Zalijeme trochou vody a dusíme tak dlouho, až bude celer téměř měkký. Necháme částečně vychladnout. |
2 | Omytou cuketu krájíme na plátky, sardelky nasekáme na kousky, obojí přidáme spolu s bazalkou a olivami k podušené směsi. |
3 | Plech vyložíme pečicím papírem, listové těsto rozválíme na plát, prostřední třetinu obložíme náplní, zbylé dvě třetiny přes náplň přeložíme. Kraje těsta přitiskneme. |
4 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 25 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.