Recept

Rybí prsty s okurkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16182

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
6 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
4 ks Jablka
800 g Kapr obecný
1 hrst Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka rýžová
150 g Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 044kJ
10% Sacharidy 37 g
28% Tuky 21 g
31% Sodík 615 mg
69% Bílkoviny 39 g

Rybí prsty s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z kapra opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na tyčinky a pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Oloupanou cibuli rozkrájíme, okurky necháme okapat, nakrájíme na kostičky, omytá jablka rozčtvrtíme a jádřinec vykrojíme, poté krájíme na kostičky, pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Papriku očistíme, pokrájíme na kostičky. Petrželku s koprem opláchneme, vytřeseme vodu, lístky petželky otrháme a kopr nasekáme.

2

Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme osolené a opepřené rybí prsty, opékáme z jedné strany 3 minuty, z druhé 2 minuty do červena. Opečené vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji po rybích prstech zpěníme cibulku, přidáme okurky, jablka, kopr, přiklopíme a dusíme 5 minut. Mezitím rozmícháme ve smetaně hořčici, cukr, chilli koření a mouku, řádně promíchané přilijeme k podušené směsi. Zprudka povaříme 2 minuty do zhoustnutí, osolíme, okořeníme a upravíme spolu s rybími prsty. Ozdobíme nakrájenou paprikou a petrželkou, servírujeme s bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept