Rybí prsty s okurkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí prsty s okurkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16182 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
4 ks | Jablka |
800 g | Kapr obecný |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka rýžová |
150 g | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 152,0mg |
Draslík | 992,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Kapr obecný, Kopr čerstvý, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka rýžová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí prsty s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z kapra opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na tyčinky a pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Oloupanou cibuli rozkrájíme, okurky necháme okapat, nakrájíme na kostičky, omytá jablka rozčtvrtíme a jádřinec vykrojíme, poté krájíme na kostičky, pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Papriku očistíme, pokrájíme na kostičky. Petrželku s koprem opláchneme, vytřeseme vodu, lístky petželky otrháme a kopr nasekáme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme osolené a opepřené rybí prsty, opékáme z jedné strany 3 minuty, z druhé 2 minuty do červena. Opečené vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji po rybích prstech zpěníme cibulku, přidáme okurky, jablka, kopr, přiklopíme a dusíme 5 minut. Mezitím rozmícháme ve smetaně hořčici, cukr, chilli koření a mouku, řádně promíchané přilijeme k podušené směsi. Zprudka povaříme 2 minuty do zhoustnutí, osolíme, okořeníme a upravíme spolu s rybími prsty. Ozdobíme nakrájenou paprikou a petrželkou, servírujeme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.