Recept

Hrnec s fazolemi a klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16185
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr třtinový
400 g Fazole bílé sterilované
200 g Klobása Dunajská
1 ks Libeček
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 g Salám měkký
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 178kJ
9% Sacharidy 32 g
43% Tuky 32 g
40% Sodík 806 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hrnec s fazolemi a klobásou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a rovněž nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, celer a 5 minut dusíme. Fazole z konzervy propláchneme a necháme okapat.

2

Česnekový salám a klobásu nakrájíme na 2,5 cm silné plátky, bez přidání tuku uzeniny na pánvi asi 5 minut opékáme, až lehce zhnědnou. Vyjmeme z pánve a necháme na ubrousku okapat. Vypečený tuk z pánve vylijeme.

3

Do pánve k cibuli a celeru přidáme rajčata i se šťávou, fazole, cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vložíme opečené uzeniny, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme asi 10 minut. Odkryjeme a vaříme ještě 5 minut.

4

Hotový pokrm posypeme libečkem nasekaným na nudličky a ihned podáváme. Bez přílohy nebo jen s lehkým salátem.

Poznámka

Pokud se nám bude zdát pokrm příliš hustý, můžeme ho zředit vývarem nebo dvěmi lžícemi bílého vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept