Hrnec s fazolemi a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrnec s fazolemi a klobásou
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16185 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
400 g | Fazole bílé sterilované |
200 g | Klobása Dunajská |
1 ks | Libeček |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Salám měkký |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 29,5mg |
Draslík | 844,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 151,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cukr třtinový, Fazole bílé sterilované, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Salám měkký, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Libeček, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrnec s fazolemi a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a rovněž nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, celer a 5 minut dusíme. Fazole z konzervy propláchneme a necháme okapat. |
2 | Česnekový salám a klobásu nakrájíme na 2,5 cm silné plátky, bez přidání tuku uzeniny na pánvi asi 5 minut opékáme, až lehce zhnědnou. Vyjmeme z pánve a necháme na ubrousku okapat. Vypečený tuk z pánve vylijeme. |
3 | Do pánve k cibuli a celeru přidáme rajčata i se šťávou, fazole, cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vložíme opečené uzeniny, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme asi 10 minut. Odkryjeme a vaříme ještě 5 minut. |
4 | Hotový pokrm posypeme libečkem nasekaným na nudličky a ihned podáváme. Bez přílohy nebo jen s lehkým salátem. |
Poznámka
Pokud se nám bude zdát pokrm příliš hustý, můžeme ho zředit vývarem nebo dvěmi lžícemi bílého vína.