Flambované kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambované kuře
Flambované kuře
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bambusové výhonky |
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Hřebíček |
1200 g | Kuře |
5 polévková lžíce | Martell cognac |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 233,5mg |
Draslík | 791,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 437,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Kuře, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambované kuře postup přípravy receptu:
1 | Celé kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a špek nakrájený na plátky a restujeme dokud kuře nezhnědne. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli a koňak. Koňak zapálíme a všechny kousky ze všech stran oflambujeme. |
3 | Přidáme vývar, víno, česnek, petržel, bambusové výhonky, hřebíček a bobkový list a důkladně promícháme. Mísu přiklopíme a pečeme 75-90min v troubě předehřáté na 200C. Během pečení několikrát promícháme. |
4 | Když je maso hotové, vyjmeme bobkový list a hřebíček a ihned podáváme. |