Pikantní uzenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní uzenina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16190 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Kečup |
400 g | Klobása Dunajská |
100 ml | Majonéza |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 78,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Majonéza, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Klobása Dunajská, Ocet kvasný lihový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní uzenina postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku dáme očištěné feferonky, kečup, hořčici, přilijeme olej, ocet a worcester. Vše zamícháme a necháme přejít varem. Po vychladnutí do směsi přidáme majonézu. |
2 | Uzeninu nakrájíme nadrobno, okurky pokrájíme na kolečka, vše promícháme, podle chuti osolíme nebo přikyselíme. Přimícháme připravenou směs, rozdělíme do čistých skleniček a necháme asi 4 dny v chladu uležet. |
Poznámka
Servírujeme studené.