Jednoduchý recept

Brambory Macaire

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16191

Ingredience

700 g Brambory
8 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 562kJ
6% Sacharidy 22 g
5% Tuky 4 g
11% Sodík 211 mg
8% Bílkoviny 5 g

Brambory Macaire postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté brambory urovnáme na plech, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.

2

Upečené brambory rozpůlíme, vnitřky vydlabeme. Přidáme máslo (6 lžic) a společně rozmačkáme vidličkou, směs osolíme, opepříme.

3

Z připraveného těsta vytvarujeme malé placičky, po obou stranách je opékáme na másle v pánvi do křupava.

4

Podáváme k hovězí pečeni.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept