Brambory Macaire - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory Macaire
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16191 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Brambory |
8 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 5,3mg |
Draslík | 723,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory Macaire postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté brambory urovnáme na plech, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut. |
2 | Upečené brambory rozpůlíme, vnitřky vydlabeme. Přidáme máslo (6 lžic) a společně rozmačkáme vidličkou, směs osolíme, opepříme. |
3 | Z připraveného těsta vytvarujeme malé placičky, po obou stranách je opékáme na másle v pánvi do křupava. |
4 | Podáváme k hovězí pečeni. |
Poznámka
Servírujeme teplé.