Jednoduchý recept

Reveňový kompot s krupicovými řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 16194

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Meduňka
250 ml Mléko polotučné
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 g Pšeničná krupice
1000 g Reveň (Rebarbora)
8 polévková lžíce Sirup malinový
1 špetka Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 038kJ
15% Sacharidy 55 g
34% Tuky 26 g
3% Sodík 51 mg
20% Bílkoviny 11 g

Reveňový kompot s krupicovými řezy postup přípravy receptu:

1

Reveň očistíme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky a vložíme do hrnce spolu s citronovou kůrou a malinovým sirupem. Vše vaříme asi 8 minut.

2

Mléko svaříme se 2 lžícemi másla, cukrem a skořicí. Zvolna přisypáváme krupici a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme žloutky a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Kaši rozetřeme ve vrstvě silné 2cm na plech a necháme vychladnout.

3

Krupicový plát nakrájíme na trojúhelníky a opečeme je na zbylém rozehřátém másle.

4

Na talířky upravíme kompot s noky a ozdobíme lístkem meduňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept