Reveňový kompot s krupicovými řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Reveňový kompot s krupicovými řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16194 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Meduňka |
250 ml | Mléko polotučné |
125 g | Pšeničná krupice |
1000 g | Reveň (Rebarbora) |
8 polévková lžíce | Sirup malinový |
1 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 158,9mg |
Draslík | 759,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Meduňka, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Reveňový kompot s krupicovými řezy postup přípravy receptu:
1 | Reveň očistíme, oloupeme, nakrájíme na špalíčky a vložíme do hrnce spolu s citronovou kůrou a malinovým sirupem. Vše vaříme asi 8 minut. |
2 | Mléko svaříme se 2 lžícemi másla, cukrem a skořicí. Zvolna přisypáváme krupici a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme žloutky a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Kaši rozetřeme ve vrstvě silné 2cm na plech a necháme vychladnout. |
3 | Krupicový plát nakrájíme na trojúhelníky a opečeme je na zbylém rozehřátém másle. |
4 | Na talířky upravíme kompot s noky a ozdobíme lístkem meduňky. |