Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16195

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
100 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
0,5 ks Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
600 g Telecí plec
100 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 650kJ
2% Sacharidy 6 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 270 mg
58% Bílkoviny 33 g

Curyšské ragú postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, žampióny očistíme, rozkrájíme na plátky.

2

V pánvi rozpálíme 30 g másla, přidáme maso, krátce osmahneme, vyjmeme a necháme v teple, poté pánev vytřeme do sucha.

3

V pánvi rozpustíme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli. Přidáme žampióny, zaprášíme je moukou, lehce zapražíme, zalijeme telecím vývarem, vínem, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Vše povaříme asi 8 - 10 minut, mírným varem.

4

Přidáme smetanu, maso znovu vložíme do pánve a minutu prohříváme. Posypeme nasekanou petrželkou, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept