Curyšské ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Curyšské ragú
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16195 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
100 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
0,5 ks | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
600 g | Telecí plec |
100 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 173,2mg |
Draslík | 702,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 21,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Hovězí vývar základní, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Curyšské ragú postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na tenké nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, žampióny očistíme, rozkrájíme na plátky. |
2 | V pánvi rozpálíme 30 g másla, přidáme maso, krátce osmahneme, vyjmeme a necháme v teple, poté pánev vytřeme do sucha. |
3 | V pánvi rozpustíme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli. Přidáme žampióny, zaprášíme je moukou, lehce zapražíme, zalijeme telecím vývarem, vínem, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou citrónovou kůru. Vše povaříme asi 8 - 10 minut, mírným varem. |
4 | Přidáme smetanu, maso znovu vložíme do pánve a minutu prohříváme. Posypeme nasekanou petrželkou, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.