Recept

Telecí medailonky s portským vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16196
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
40 g Ořechy lískové
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
800 g Telecí kýta
100 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 639kJ
2% Sacharidy 8 g
58% Tuky 43 g
9% Sodík 185 mg
80% Bílkoviny 45 g

Telecí medailonky s portským vínem postup přípravy receptu:

1

Medailonky opepříme a lehce zaprášíme moukou.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Medailonky opékáme z každé strany asi 3 minuty, maso by mělo zůstat uvnitř lehce růžové.

3

Maso vyjmeme z pánve, osolíme, zakryjeme a necháme v teple.

4

Pánev odstavíme z plotny, přidáme do ní mleté oříšky, víno, smetanu a seškrábnutou šťávu ze dna pánve. Promícháme, osolíme, opepříme a omáčkou přelijeme připravené maso.

5

Ihned podáváme s nudlemi nebo vařenou brokolicí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept