Recept

Grilované telecí steaky s omáčkou z gorgonzoly

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16197
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
80 g Sýr Gorgonzola
600 g Telecí kýta
200 ml Vývar drůbeží
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 979kJ
1% Sacharidy 3 g
30% Tuky 23 g
32% Sodík 633 mg
67% Bílkoviny 38 g

Grilované telecí steaky s omáčkou z gorgonzoly postup přípravy receptu:

1

Steaky zbavíme všech šlach a tuku, po obou stranách je potřeme olejem, vložíme na rošt do předehřátého grilu a pečeme z každé strany asi 5 minut. Osolíme a necháme v teple.

2

Vývar smícháme se smetanami, Gorgonzolou a vzniklou omáčku povaříme v rendlíku. Vaříme asi 3 minuty při nízké teplotě, osolíme, opepříme.

3

Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, ihned podáváme s rýží nebo vařeným bramborem a čerstvým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept