Recept

Zapečená zelenina se sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16198
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
175 g Sýr Gorgonzola
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 610kJ
8% Sacharidy 29 g
16% Tuky 12 g
54% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Zapečená zelenina se sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, očištěné papriky nakrájíme na kostičky, omytý lilek na plátky.

2

Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, necháme zesklovatět na oleji. Přidáme papriky, lilek, nasekané lístky tymiánu a vše asi 8 minut opékáme. Podle chuti osolíme, opepříme.

3

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, urovnáme do vymaštěné zapékací mísy. Navrch rozložíme zeleninu. Sýr rozpustíme ve smetaně a nalijeme na pokrm. Zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept