Jednoduchý recept

Polský boršč se smetanou

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 162

Ingredience

0,1 g Bobkový list
700 g Brambory
30 g Celer bulvový
10 g Kopr čerstvý
33 g Mouka pšeničná hladká T 650
67 g Mrkev kořen
0,7 g Nové koření celé
20 g Ocet kvasný lihový
67 g Petržel kořen
200 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
1200 ml Vývar z hovězích kostí
333 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 007kJ
5% Sacharidy 18 g
41% Tuky 31 g
51% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Polský boršč se smetanou postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí převaříme.

2

Do mírně vroucího vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na malé kousky nakrájenou červenou řepu, očištěnou mrkev, celer, petržel, nové koření, bobkový list a ocet. Vše povaříme nejméně 20 minut.

3

Smetanu promícháme s prosátou moukou a za stálého míchání vlijeme do polévky. Krátce povaříme a dochutíme solí.

4

Brambory opláchneme a uvaříme, slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme částečně roztavit.

5

Polévku scedíme.

6

Jednotlivé porce boršče podáváme v šálcích, vařené brambory podáváme na dezertním talířku, přelité rozpuštěnou slaninou a sypané omytou, jemně nakrájenou pažitkou nebo koprem.

Poznámka

Použijeme čerstvý kopr nebo pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept