Francouzský citronový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský citronový krém
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1620 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
400 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 75,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský citronový krém postup přípravy receptu:
1 | V misce vyšleháme žloutky, cukr, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. |
2 | Vznikne žlutý krém. |
3 | Zašleháme do něj tvaroh a vymícháme dohladka. |
4 | Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. |
5 | Servírujeme v miskách. |
Poznámka
z citronu použijeme šťávu a kůru