Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16200
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
175 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 224kJ
17% Sacharidy 60 g
62% Tuky 46 g
14% Sodík 279 mg
56% Bílkoviny 32 g

Špenátové oplatky postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno posekanou cibuli necháme zesklovatět na lžíci másla. Přidáme omytý, nasekaný špenát, když změkne, osolíme jej, opepříme, vyjmeme a necháme okapat.

2

Zbylé máslo ušleháme do pěny se špetkou soli, vmícháme mouku a mléko, těsto necháme asi 30 minut stát.

3

Tvaroh smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem, přimícháme nasekanou petrželku.

4

Oplatkovač rozehřejeme a potřeme olejem. Do těsta vmícháme špenát, postupně pečeme oplatky.

5

Podáváme s bylinkovým tvarohem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept