Recept

Makaronová omeleta s ovčím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16203
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
5 ks Cibulka jarní
6 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Petržel - nať
8 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 731kJ
19% Sacharidy 69 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 334 mg
58% Bílkoviny 32 g

Makaronová omeleta s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Makarony nalámeme na kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme je, necháme okapat.

2

Rajčatový protlak smícháme s olejem a chilli kořením, osolíme, vmícháme do makaronů.

3

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme makarony, na kostičky nakrájený ovčí sýr a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Promícháme, zalijeme vejci, necháme na mírném ohni houstnout asi 10 minut.

4

Omeletu podáváme ozdobenou snítkou petrželky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept