Jablková mísa se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková mísa se šlehačkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16207 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
75 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1000 g | Jablka |
20 ml | Likér mandlový - Amaretto |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Suchar dietní |
75 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 49,8mg |
Draslík | 235,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Suchar dietní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková mísa se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Suchary vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. |
2 | V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm připravené suchary, necháme v pánvi vychladnout. |
3 | Jablka omyjeme, jedno necháme stranou. Zbylá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Podusíme spolu s citronovou šťávou, cukrem, likérem a 75 ml vody asi 15 minut. |
4 | Suchary s jablky upravíme do mísy. Ozdobíme smetanou ušlehanou s cukrem a zbylým jablkem. |
Poznámka
Servírujeme studené.