Zapečený sýrový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený sýrový chléb
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16208 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 krajíc | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 216,5mg |
Draslík | 79,4mg |
Vláknina | 290,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený sýrový chléb postup přípravy receptu:
1 | Mezi dva krajíce toastového chleba vložíme vždy plátek sýra. Chleby urovnáme do vymazané zapékací mísy. |
2 | Rozklepneme vejce, přilijeme víno, smetanu a směs nalijeme na chleby. Povrch posypeme nasekaným koprem, osolíme a opepříme. |
3 | Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.