Rybí filé se špenátem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé se špenátem a mandlemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16210 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
800 g | Filé rybí |
1 ks | Kapie |
2 polévková lžíce | Mandle |
1 polévková lžíce | Margarín |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
800 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,4mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Mandle, Salát ledový, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kapie, Margarín, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé se špenátem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nasolíme, pokapeme citronovou šťávou z poloviny citrónu, vložíme do mísy, přikryjeme a vložíme do chladničky. |
2 | Špenátové listy omyjeme, vložíme do většího kastrolu, mírně podlijeme vodou, krátce podusíme a vodu poté slijeme. Z kapie odstraníme stopku se semeníkem, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. |
3 | Mandle nastrouháme a opražíme na tuku. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do horkého tuku po mandlích vložíme podušené špenátové listy, krátce prohřejeme, vyjmeme a udržujeme v teple. Jako poslední vložíme do tuku pokrájenou kapii, za stálého mícháme zprudka opékáme 3 minuty. |
4 | Filé vyjmeme z chladničky, necháme okapat, osušíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, opečeme na něm do růžova oloupané stroužky česneku, přidáme filé a opékáme do červena na mírném plameni, z každé strany přibližně 3 minuty. |
5 | Opečené filé upravíme na mísu, přidáme dušený špenát a kapii, posypeme mandlovými hoblinami, ozdobíme plátky citronu a listy salátu. Servírujeme teplé s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.