Recept

Rybí ražniči s květákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16211

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
800 g Filé rybí
22 ks Houby čerstvé
250 g Květák
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 235kJ
3% Sacharidy 12 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 101 mg
163% Bílkoviny 92 g

Rybí ražniči s květákem postup přípravy receptu:

1

File opláchneme, osušíme, nakrájíme na 16 kousků a vložíme do mísy. Chilli koření, mletou papriku, špetku soli a čerstvě namletý pepř rozmícháme v oleji, touto marinádou zakapeme připravené filé a uložíme na půl hodiny přikryté do chladničky.

2

Mezitím očistíme květák, rozebereme na růžičky a povaříme 12 minut v osolené vodě. Poté scedíme, rozložíme na utěrku a necháme oschnout.

3

Omytá rajčata spaříme, ihned vložíme do studené vody, oloupeme a rozčtvrtíme. Houby očistíme, nožičky odkrojíme od hlaviček, petrželku opláchneme, vodu vytřeseme, jemně nasekáme.

4

Filé vyjmeme z marinády a necháme okapat. Na kovové jehly střídavě napichujeme filé, květák, rajčata a houby.

5

Olej, který zůstal po marinování, rozehřejeme na pánvi a postupně do něj vkládáme ražniči. Pozvolna opékáme 8 minut za občasného obrácení.

6

Upečené ražniči upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned servírujeme s bramborami, pečenými ve slupce v alobalu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept