Kuřecí prsa s oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s oblohou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
10 ks | Cibulka jarní |
0,5 ks | Citrony |
200 g | Cuketa |
600 g | Kuřecí prsa |
600 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Směs koření na kuře |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 940,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Cuketa, Pepř černý celý, Směs koření na kuře, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s oblohou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, necháme okapat a rozkrojíme na poloviny, poté je potřeme kořenicí směsí, pokapeme citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme marinovat v chladničce. Marinovat by se měla nejméně hodinu. |
2 | Mezitím očistíme cibuli, nakrájíme na středně silné plátky, celer pokrájíme na kostičky. |
3 | Jarní cibulky krájíme šikmo i s natí na plátky, zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Vmícháme zeleninu, opékáme 4 minuty za stálého míchání. Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, dochutíme prolisovaným česnekem. Dusíme přikryté do měkka ve vlastní šťávě 15 minut. |
4 | Vyjmeme z mísy, osušíme, osolíme a opepříme. Olej z marinování vlijeme na pánev, rozehřejeme, prsa na něm mírně opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přikryjeme, pozvolna dusíme 15 minut do měkka. Poté přidáme dušenou zeleninu, prohřejeme a ihned servírujeme s vařenými bramborami sypanými petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.