Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16212
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
10 ks Cibulka jarní
0,5 ks Citrony
200 g Cuketa
600 g Kuřecí prsa
600 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý celý
1 polévková lžíce Směs koření na kuře
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 259kJ
6% Sacharidy 21 g
467% Tuky 350 g
13% Sodík 266 mg
63% Bílkoviny 36 g

Kuřecí prsa s oblohou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, necháme okapat a rozkrojíme na poloviny, poté je potřeme kořenicí směsí, pokapeme citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme marinovat v chladničce. Marinovat by se měla nejméně hodinu.

2

Mezitím očistíme cibuli, nakrájíme na středně silné plátky, celer pokrájíme na kostičky.

3

Jarní cibulky krájíme šikmo i s natí na plátky, zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Vmícháme zeleninu, opékáme 4 minuty za stálého míchání. Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, dochutíme prolisovaným česnekem. Dusíme přikryté do měkka ve vlastní šťávě 15 minut.

4

Vyjmeme z mísy, osušíme, osolíme a opepříme. Olej z marinování vlijeme na pánev, rozehřejeme, prsa na něm mírně opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přikryjeme, pozvolna dusíme 15 minut do měkka. Poté přidáme dušenou zeleninu, prohřejeme a ihned servírujeme s vařenými bramborami sypanými petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept