Recept

Kuřecí prsa a játra s kapustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 16213
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
150 g Brambory
3 stroužek Česnek
100 ml Hovězí vývar základní
150 g Játra drůbeží
800 g Kapusta hlávková
0,5 kávová lžička Kmín drcený
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 824kJ
12% Sacharidy 44 g
126% Tuky 95 g
19% Sodík 375 mg
87% Bílkoviny 49 g

Kuřecí prsa a játra s kapustou postup přípravy receptu:

1

Poškozené a povadlé kapustové listy odstraníme, silné žilkování seřízneme, omyjeme tekoucí vodou, "srdíčko" rozpůlíme. Košťál vyřízneme, spolu s listy nakrájíme na široké proužky, ostatní zeleninu očistíme, pórek i se zelenou částí a mrkví nakrájíme na plátky, brambory na kostičky.

2

Kuřecí prsa očistíme, rozkrojíme, s odblaněnými játry omyjeme a necháme okapat. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, prsa osolíme a opepříme z obou stran, zaprášíme moukou. Vložíme na rozehřátý olej, z každé strany opékáme 4 minuty. Poté přidáme kousky jater zaprášenými moukou, společně opékáme 5 minut. Játra jednou obrátíme, opečené maso vyjmeme, vložíme do mísy a udržujeme teplé.

3

Do zbylého oleje po opékání masa vložíme mrkev a pórek, zprudka opékáme 2 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, bobkový list, kapustu a brambory. Dle chuti osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přikryté dusíme 15 minut na mírném plameni. Brambory musí být měkké a zelenina křupavá.

4

Hotovou zeleninovou směs upravíme na mísu, na ni rozložíme maso, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept