Recept

Kuřecí játra se zeleninovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16214
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
300 g Cibule
500 g Cuketa
600 g Játra kuřecí
0,5 hrst Majoránka čerstvá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Piros Arany
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 431kJ
5% Sacharidy 20 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 192 mg
52% Bílkoviny 29 g

Kuřecí játra se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Játra opláchneme, necháme okapat, odblaníme a nakrájíme. Zeleninu omyjeme, z cukety odkrojíme konce a neoloupané nakrájíme na silnější plátky. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a drobně nakrájíme. Majoránku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme a jemně nasekáme. Česnek s cibulí oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme na tenké plátky.

2

Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Polovinu cibule a oleje přendáme do jiné pánve a dáme stranou. Česnek s cuketou přidáme do rozpáleného oleje s cibulí, trochu opečeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vmícháme paprikovou pastu Piros Arany a dusíme 10 minut přikryté.

3

Játra poprášíme moukou, přidáme k rozehřáté druhé části cibule s olejem, přisypeme majoránku a pozvolna restujeme 5 minut z každé strany. Poté zakapeme octem a necháme zprudka odpařit. Až se ocet vypaří, podlijeme vínem, opepříme, krátce podusíme a na závěr játra osolíme.

4

Restovaná játra upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned servírujeme se zeleninovou omáčkou.

Poznámka

Kuřecí játra jsou dobrá i studená, ale nejchutnější jsou čerstvě upravená. Proto je opékáme těsně před servírováním. Při dlouhém opékání ztrácejí játra na chuti a ztvrdnou. Takto upravená játra podáváme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept