Recept

Kuřecí stehna s rajčaty a brokolicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16215

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
500 g Brokolice
1 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 kávová lžička Koření mexické
0,3 kávová lžička Koření na pizzu
4 ks Kuřecí stehna
1,5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Pórek
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
120 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 528kJ
14% Sacharidy 50 g
34% Tuky 25 g
22% Sodík 443 mg
79% Bílkoviny 44 g

Kuřecí stehna s rajčaty a brokolicí postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna omyjeme, necháme okapat, poté do kůže vetřeme kořenicí směs. Česnek s cibulí oloupeme, jednu cibuli nakrájíme na tenké dílky, druhou nadrobno, očištěný pórek pokrájíme na plátky.

2

Do zapékací mísy vložíme maso, cibuli rozkrájenou na dílky a česnek. Podlijeme 50 ml vody, zaklopíme a dusíme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 25 minut.

3

Třetinu oleje rozpálíme, orestujeme na něm pórek, přidáme rýži a za stálého míchání zprudka opékáme. Podlijeme 250 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme v troubě 25 minut, dokud není rýže měkká.

4

Rozehřejeme zbylý olej, opečeme na něm drobně nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, koření na pizzu, dusíme 15 minut. Očištěnou brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme do měkka v osolené vodě, poté vodu slijeme.

5

Jakmile jsou stehna upečená, stáhneme z nich kůži, upravíme na mísu, přelijeme omáčkou, obložíme uvařenou brokolicí a ozdobíme bylinkovými lístky. Rýži servírujeme zvlášť.

Poznámka

Servírujeme teplé. Kuřecí stehna budou chutnější, pokud je před pečením potřeme směsí a uložíme do chladničky na 12 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept