Recept

Kuřecí stehna a francouzská piperáda

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16216
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
5 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
200 g Cuketa
2 ks Kapie
4 ks Kuřecí stehna
200 g Lilek
0,5 hrst Majoránka
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
2 ks Směs koření na kuře
1 špetka Sůl
0,5 hrst Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 203kJ
8% Sacharidy 29 g
37% Tuky 28 g
12% Sodík 236 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kuřecí stehna a francouzská piperáda postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vetřeme kořenicí směs, zakapeme citronovou šťávou, dvěmi lžícemi oleje a vložíme na půl hodiny do chladničky marinovat. Očištěnou zeleninu opláchneme, neoloupaný lilek nakrájíme na větší kostky, na půl hodiny nasolíme. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, vnitřky vydlabeme, dužninu drobně nakrájíme. Cukety s cibulí pokrájíme na plátky, očištěnou, zrníček zbavenou kapii na kostičky.

2

Maso vyjmeme z oleje. Zbylý olej rozehřejeme, stehna na něm trochu opečeme. Poté přidáme česnek a víno, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba hodinu za občasného polévání vypečenou šťávou.

3

Nasolený lilek řádně omyjeme, tekutinu vymačkáme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, zpěníme na něm cibuli, přidáme lilek a zprudka 2 minuty opékáme. Poté přidáme kapii, cuketu, za 3 minuty rajčata s lístky tymiánu a majoránky. Dle chuti okořeníme a dusíme 10 minut přikryté, nakonec vše osolíme.

4

Dušenou zeleninu upravíme na mísu, na ni položíme pečená stehna, ozdobíme lístky bazalky a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept