Kuřecí stehna a francouzská piperáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna a francouzská piperáda
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
200 g | Cuketa |
2 ks | Kapie |
4 ks | Kuřecí stehna |
200 g | Lilek |
0,5 hrst | Majoránka |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
2 ks | Směs koření na kuře |
1 špetka | Sůl |
0,5 hrst | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citrony, Cuketa, Kuřecí stehna, Lilek, Majoránka, Olej rostlinný, Rajčata, Směs koření na kuře, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna a francouzská piperáda postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vetřeme kořenicí směs, zakapeme citronovou šťávou, dvěmi lžícemi oleje a vložíme na půl hodiny do chladničky marinovat. Očištěnou zeleninu opláchneme, neoloupaný lilek nakrájíme na větší kostky, na půl hodiny nasolíme. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, vnitřky vydlabeme, dužninu drobně nakrájíme. Cukety s cibulí pokrájíme na plátky, očištěnou, zrníček zbavenou kapii na kostičky. |
2 | Maso vyjmeme z oleje. Zbylý olej rozehřejeme, stehna na něm trochu opečeme. Poté přidáme česnek a víno, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba hodinu za občasného polévání vypečenou šťávou. |
3 | Nasolený lilek řádně omyjeme, tekutinu vymačkáme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, zpěníme na něm cibuli, přidáme lilek a zprudka 2 minuty opékáme. Poté přidáme kapii, cuketu, za 3 minuty rajčata s lístky tymiánu a majoránky. Dle chuti okořeníme a dusíme 10 minut přikryté, nakonec vše osolíme. |
4 | Dušenou zeleninu upravíme na mísu, na ni položíme pečená stehna, ozdobíme lístky bazalky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.