Kuřecí stehna s ragú z chřestu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s ragú z chřestu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16217 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
205 g | Chřest bílý |
500 g | Chřest zelený |
8 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kuře |
5 ks | Kuřecí stehna |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 209,6mg |
Draslík | 926,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibulka jarní, Kuře, Kuřecí stehna, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s ragú z chřestu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme, kořenicí směs vetřeme do kůže, vložíme do skleněné mísy, zakapeme olejem, nádobu řádně přiklopíme, vložíme do chladničky a necháme 12 hodin marinovat. |
2 | Kuřecí stehna vyjmeme, vložíme do zapékací mísy, polijeme marinádou, podlijeme vínem a dusíme přikryté v předehřáté troubě na 180°C 35 minut, poté odklopíme, pečeme 25 minut do červena. |
3 | Mezitím oloupeme bílý chřest a společně s neloupaným zeleným chřestem omyjeme. Zdřevnatělé konce odřízneme, hlavičky chřestu oddělíme v délce 4 cm, stonky pokrájíme na kousky. Žampiony a jarní cibulky očistíme, žampiony pokrájíme na plátky a cibulky i s natí na kostičky. Petrželku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme, jemně nasekáme. |
4 | Zbývající olej rozehřejeme, zpěníme na něm cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a zprudka opečeme 3 minuty. Poté přidáme chřest a pozvolna dusíme 8 minut. Vložíme chřestové hlavičky, dusíme na mírném plameni 5 minut bez míchání, neboť hlavičky jsou křehké, měknou a lámou se. |
5 | Upečené maso upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou, obložíme chřestovým ragú se žampiony. Servírujeme s pečenými novými bramborami zabalenými do plátků šunky či anglické slaniny. Výživná hodnota se pak ovšem výrazně změní. |
Poznámka
Servírujeme teplé.