Recept

Kuřecí stehna s ragú z chřestu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16217
Kategorie: Maso

Ingredience

205 g Chřest bílý
500 g Chřest zelený
8 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kuře
5 ks Kuřecí stehna
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
4% Sacharidy 13 g
42% Tuky 32 g
13% Sodík 269 mg
93% Bílkoviny 53 g

Kuřecí stehna s ragú z chřestu postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, kořenicí směs vetřeme do kůže, vložíme do skleněné mísy, zakapeme olejem, nádobu řádně přiklopíme, vložíme do chladničky a necháme 12 hodin marinovat.

2

Kuřecí stehna vyjmeme, vložíme do zapékací mísy, polijeme marinádou, podlijeme vínem a dusíme přikryté v předehřáté troubě na 180°C 35 minut, poté odklopíme, pečeme 25 minut do červena.

3

Mezitím oloupeme bílý chřest a společně s neloupaným zeleným chřestem omyjeme. Zdřevnatělé konce odřízneme, hlavičky chřestu oddělíme v délce 4 cm, stonky pokrájíme na kousky. Žampiony a jarní cibulky očistíme, žampiony pokrájíme na plátky a cibulky i s natí na kostičky. Petrželku opláchneme, vytřeseme vodu, lístky otrháme, jemně nasekáme.

4

Zbývající olej rozehřejeme, zpěníme na něm cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a zprudka opečeme 3 minuty. Poté přidáme chřest a pozvolna dusíme 8 minut. Vložíme chřestové hlavičky, dusíme na mírném plameni 5 minut bez míchání, neboť hlavičky jsou křehké, měknou a lámou se.

5

Upečené maso upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou, obložíme chřestovým ragú se žampiony. Servírujeme s pečenými novými bramborami zabalenými do plátků šunky či anglické slaniny. Výživná hodnota se pak ovšem výrazně změní.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept