Jednoduchý recept

Kuře na bylinkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16218

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
2 ks Celer řapíkatý
0,3 hrst Fenykl čerstvý
800 g Kuře
0,3 hrst Majoránka
400 g Mrkev kořen
0,3 hrst Oregano čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
300 g Petržel kořen
1 ks Pórek
0,3 hrst Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
0,3 hrst Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
5 stroužek Česnek
0,3 hrst Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
8% Sacharidy 30 g
42% Tuky 32 g
14% Sodík 274 mg
76% Bílkoviny 43 g

Kuře na bylinkách postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu omyjeme, pórek, mrkev a celer nakrájíme na plátky přibližně centimetr. Bylinky řádně propláchneme, vodu vytřeseme, lístky otrháme a jemně nasekáme. Kuře opláchneme, celé posypeme nahrubo umletým pepřem a polovinou bylinek (druhou polovinu bylinek uchováme v uzavřené nádobě). Konce křídel založíme pod trup, nohy svážeme nití (tzv. drezírování).

2

Připravenou zeleninu zlehka promícháme, vložíme do sáčku na pečení, přidáme kuře, zalijeme vínem a sáček pečlivě uzavřeme. Položíme na studený plech, sáček na několika místech propíchneme a vložíme do předehřáté trouby. Sáček se nafoukne a kuřecí maso, připravované v páře, uvolňované ze zeleniny i vína je mimořádně chutné. Pečeme 75 minut.

3

Upečené kuře položíme na větší mísu, sáček roztřihneme, kuře opatrně vyjmeme, naporcujeme, posypeme bylinkami, které jsme dali stranou, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme čerstvou fenyklovou nať. V případě, že je šťávy hodně, odstřihneme cíp sáčku a šťávu slijeme. Pokud nemáme bylinky čerstvé, použijeme sušené. Smícháme vrchovatou lžičku rozmarýnu, šalvěje, bazalky, tymiánu, oregana nebo majoránky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept