Kuře na bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na bylinkách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16218 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
2 ks | Celer řapíkatý |
5 stroužek | Česnek |
0,3 hrst | Fenykl čerstvý |
800 g | Kuře |
0,3 hrst | Majoránka |
400 g | Mrkev kořen |
0,3 hrst | Oregano čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý celý |
300 g | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
0,3 hrst | Rozmarýn čerstvý |
0,3 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
0,3 hrst | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Celer řapíkatý, Česnek, Fenykl čerstvý, Kuře, Majoránka, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Oregano čerstvé, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu omyjeme, pórek, mrkev a celer nakrájíme na plátky přibližně centimetr. Bylinky řádně propláchneme, vodu vytřeseme, lístky otrháme a jemně nasekáme. Kuře opláchneme, celé posypeme nahrubo umletým pepřem a polovinou bylinek (druhou polovinu bylinek uchováme v uzavřené nádobě). Konce křídel založíme pod trup, nohy svážeme nití (tzv. drezírování). |
2 | Připravenou zeleninu zlehka promícháme, vložíme do sáčku na pečení, přidáme kuře, zalijeme vínem a sáček pečlivě uzavřeme. Položíme na studený plech, sáček na několika místech propíchneme a vložíme do předehřáté trouby. Sáček se nafoukne a kuřecí maso, připravované v páře, uvolňované ze zeleniny i vína je mimořádně chutné. Pečeme 75 minut. |
3 | Upečené kuře položíme na větší mísu, sáček roztřihneme, kuře opatrně vyjmeme, naporcujeme, posypeme bylinkami, které jsme dali stranou, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme čerstvou fenyklovou nať. V případě, že je šťávy hodně, odstřihneme cíp sáčku a šťávu slijeme. Pokud nemáme bylinky čerstvé, použijeme sušené. Smícháme vrchovatou lžičku rozmarýnu, šalvěje, bazalky, tymiánu, oregana nebo majoránky.