Brambory po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory po řecku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16221 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 630,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory po řecku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, omytý pórek podélně rozkrojíme a rozkrájíme na proužky. |
2 | V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme oloupané, na plátky pokrájené brambory a za častého obracení je pečeme asi 20 minut do zlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. |
3 | V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, opékáme na něm papriky, pórek a nasekaný česnek asi 10 minut. Osolíme, opepříme, zlehka vmícháme brambory, sýr nakrájený na kostičky a lístky tymiánu. Vše krátce prohřejeme, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.