Pikantní bramborová placka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní bramborová placka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16222 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 875,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní bramborová placka postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, brambory s cibulí opékáme za častého míchání 10 minut, přidáme oloupaný a nasekaný česnek, krátce společně pečeme. Odstavíme z plotny, necháme vychladnout, v míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Vmícháme brambory a nasekanou petrželku. |
3 | V pánvi rozehřejeme zbylý olej, rozprostřeme bramborovou vaječnou směs. Pod pokličkou necháme asi 5 minut houstnout, poté placku obrátíme a pečeme ještě 3 minuty. |
4 | Můžeme podávat se smaženými žampiony. |
Poznámka
Servírujeme teplé.