Nedělní moučník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nedělní moučník
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16227 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 52,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 113,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nedělní moučník postup přípravy receptu:
1 | Ze 4 bílků ušleháme pevný sníh. Do mísy dáme změklé máslo (20g), cukr, všechny žloutky a ušleháme do hladka. Za stálého šlehání přidáváme střídavě lžíci sněhu a lžíci mouky, smíchané s kypřicím práškem. Nakonec vešleháme citronovou šťávu. |
2 | Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 - 40 minut. |
Poznámka
Servírujeme studené.