Římský salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský salát s krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16228 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
150 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
8 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát římský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 317,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ocet jablečný, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Krevety tygří - loupané, Olej salátový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, pokapeme citronovou šťávou, ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a zašleháme 6 lžic oleje. Nakonec vmícháme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. |
2 | Omyté krevety opékáme na lžíci oleje po všech stranách asi 4 minuty. Na zbylém oleji do zlatova opečeme na kostičky pokrájenou bagetu. |
3 | Salát smícháme s dílky jablek, krevetami a zálivkou, upravíme na talíře, posypeme opečenými kostičkami bagety. |
Poznámka
Servírujeme teplé.