Recept

Římský salát s krevetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16228
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 ks Bageta
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
2 ks Jablka
150 g Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Ocet jablečný
8 polévková lžíce Olej salátový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát římský
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 299kJ
16% Sacharidy 56 g
7% Tuky 5 g
27% Sodík 537 mg
31% Bílkoviny 17 g

Římský salát s krevetami postup přípravy receptu:

1

Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, pokapeme citronovou šťávou, ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a zašleháme 6 lžic oleje. Nakonec vmícháme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli.

2

Omyté krevety opékáme na lžíci oleje po všech stranách asi 4 minuty. Na zbylém oleji do zlatova opečeme na kostičky pokrájenou bagetu.

3

Salát smícháme s dílky jablek, krevetami a zálivkou, upravíme na talíře, posypeme opečenými kostičkami bagety.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept