Recept

Špenátový salát s kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16229
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Mandle plátky
2 ks Nektarinka
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr kozí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 444kJ
5% Sacharidy 17 g
13% Tuky 10 g
20% Sodík 404 mg
28% Bílkoviny 16 g

Špenátový salát s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Mandle nasucho opražíme na pánvi, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nektarinky omyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme na dílky.

2

Ocet smícháme se solí, pepřem a ořechovým olejem. Špenát smícháme se zálivkou a spolu s cibulí, sýrem nakrájeným na kousky i nektarinkami rozdělíme na talíře. Pokrm posypeme praženými mandlemi.

3

Podáváme s topinkami z toastového chleba.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept