Recept

Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16232
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
2% Sacharidy 6 g
41% Tuky 31 g
9% Sodík 188 mg
16% Bílkoviny 9 g

Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužinu vydlabeme, rajčata uvnitř osolíme, opepříme a do každého rozklepneme vejce. Poté je vložíme do vymazané zapékací mísy, ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut.

2

Oloupaný česnek spolu s lístky petrželky rozdrtíme, vmícháme citronovou šťávu, olej, sůl a cayenský pepř. Zapečená rajčatová vejce přelijeme omáčkou a podáváme v zapékací míse jako teplý předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept