Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16232 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 405,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužinu vydlabeme, rajčata uvnitř osolíme, opepříme a do každého rozklepneme vejce. Poté je vložíme do vymazané zapékací mísy, ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut. |
2 | Oloupaný česnek spolu s lístky petrželky rozdrtíme, vmícháme citronovou šťávu, olej, sůl a cayenský pepř. Zapečená rajčatová vejce přelijeme omáčkou a podáváme v zapékací míse jako teplý předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.