Recept

Bylinková vejce se sezamem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16233
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Kerblík
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
4 polévková lžíce Sezam - semena
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 062kJ
6% Sacharidy 22 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 202 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bylinková vejce se sezamem postup přípravy receptu:

1

Omytý kerblík nahrubo posekáme, oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.

2

V pánvi na rozehřátém másle osmahneme šalotku a žampiony, přidáme kerblík, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.

3

Šalotky se žampiony rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Do každé rozklepneme vejce, po okrajích dáme vždy lžíci zakysané smetany a posypeme lžící sezamových semínek.

4

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme jako teplý předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept