Hrášek se šťovíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek se šťovíkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16235 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
500 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 51,2mg |
Draslík | 587,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hrášek, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrášek se šťovíkem postup přípravy receptu:
1 | Hrášek vložíme do vařící osolené vody a povaříme asi 5 minut. Potom jej zchladíme studenou vodou. |
2 | V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme hrášek a opékáme asi 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. |
3 | Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do zlatova. |
4 | Omytý šťovík necháme okapat, rozdělíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a před podáváním posypeme kostičkami slaniny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.