Vajíčkový salát s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčkový salát s jogurtem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1624 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Diachrom |
1 ks | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
250 ml | Omáčka tatarská |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Pórek |
0,3 polévková lžíce | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 209,1mg |
Draslík | 297,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Jogurt bílý, Okurka salátová, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Diachrom, Mrkev kořen, Omáčka tatarská, Pórek, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčkový salát s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme sýr a mrkev najemno. |
2 | Šunku a pórek nakrájíme na nudličky, vejce, okurku a jablko na kostky. |
3 | Vše pokapeme citronovou šťávou a olejem, osolíme a promícháme. |
4 | V jogurtu rozmícháme Diachrom, přidáme papriku, tatarku a promícháme. |
5 | Zálivku dáme do salátu a promícháme. |