Středomořské krůtí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středomořské krůtí závitky
Středomořské krůtí závitky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 16240 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
600 g | Cuketa |
600 g | Krůtí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
80 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Krůtí prsa, Oregano sušené, Rajčata, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Středomořské krůtí závitky postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme, osušíme a rozklepeme na dvojnásobnou velikost, osolíme, okořeníme. |
2 | Sušená rajčata vyjmeme z oleje, necháme okapat. Lístky bazalky opláchneme, česnek oloupeme, kromě masa ostatní suroviny dáme do mixéru, přidáme 2 lžíce olivového oleje a rozmixujeme na pastu. Pastou potřeme plátky masa, svineme, upevníme párátky, rozkrájíme na malé závitky. |
3 | Zbylý olej rozehřejeme, závitky nejprve zprudka opečeme, poté podlijeme vínem a dusíme 15 minut přikryté na mírném plameni. |
4 | Mezitím omyjeme cukety, konce odkrojíme, podélně nakrájíme na tenké plátky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme minutu. Povařené ihned zchladíme ve studené vodě (blanšírujeme), necháme okapat a svineme do závitků jako maso. Cuketové závitky vyskládáme do výpeku k masu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a posypeme oreganem. |
5 | Závitky upravíme na mísu a servírujeme obložené nakrájenými rajčaty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.