Tvarohová bomba s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová bomba s jahodami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16242 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
500 g | Jahody zahradní |
1 ks | Máta |
12 ks | Piškoty dětské kulaté |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
8 ks | Želatina bílá plátky |
1 ks | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 207,6mg |
Draslík | 134,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jahody zahradní, Máta, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová bomba s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Z jahod odebereme 10 kusů, opláchneme a rozpůlíme. Zbylé uložíme do chladničky. |
2 | Ve 100 ml vody necháme nabobtnat želatinu. Tvaroh propasírujeme. Cukr se žloutky ušleháme do pěny, vmícháme citronovou kůru a šťávu a vmícháme do tvarohu. Do rozpuštěné želatiny po lžičkách vmícháme 3 lžíce tvarohové hmoty a za stálého míchání přidáme zbylou želatinu. |
3 | 400 ml smetany ušleháme do pevné šlehačky a po částech vmícháme do tvarohového krému. Větší mísu vypláchneme studenou vodou, rozetřeme do ní polovinu tvarohového krému, uhladíme a vtlačíme do něj půlky jahod. Překryjeme zbylým krémem, uhladíme a úhledně na něj vyskládáme dětské piškoty. Přikryjeme fólií a vložíme do chladničky minimálně na 8 hodin. |
4 | Před servírováním opláchneme zbylé jahody, rozpůlíme a pistácie hrubě nasekáme. Ze zbylé smetany, vanilkového cukru a ztužovače šlehačky vyšleháme šlehačku, kterou vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým nástavcem. |
5 | Vychlazenou mísu s bombou ponoříme na několik vteřin do horké vody. Voda nesmí natéci do formy! Poté obsah opatrně překlopíme na plochou mísu, posypeme pistáciemi, střed ozdobíme šlehačkou a obložíme půlkami jahod. Nakonec ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Na přípravu tvarohové bomby můžeme použít i dortovou formu. Ovšem bude poté chybět ten správný požadovaný tvar "bomby".