Jednoduchý recept

Tvarohová bomba s jahodami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16242
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
1 ks Máta
12 ks Piškoty dětské kulaté
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Tvaroh jemný
3 ks Vaječný žloutek slepičí
8 ks Želatina bílá plátky
1 ks Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

108% Kalorie 2,138 kcal
Kilojoule 8 947kJ
88% Sacharidy 317 g
59% Tuky 44 g
5% Sodík 100 mg
96% Bílkoviny 54 g

Tvarohová bomba s jahodami postup přípravy receptu:

1

Z jahod odebereme 10 kusů, opláchneme a rozpůlíme. Zbylé uložíme do chladničky.

2

Ve 100 ml vody necháme nabobtnat želatinu. Tvaroh propasírujeme. Cukr se žloutky ušleháme do pěny, vmícháme citronovou kůru a šťávu a vmícháme do tvarohu. Do rozpuštěné želatiny po lžičkách vmícháme 3 lžíce tvarohové hmoty a za stálého míchání přidáme zbylou želatinu.

3

400 ml smetany ušleháme do pevné šlehačky a po částech vmícháme do tvarohového krému. Větší mísu vypláchneme studenou vodou, rozetřeme do ní polovinu tvarohového krému, uhladíme a vtlačíme do něj půlky jahod. Překryjeme zbylým krémem, uhladíme a úhledně na něj vyskládáme dětské piškoty. Přikryjeme fólií a vložíme do chladničky minimálně na 8 hodin.

4

Před servírováním opláchneme zbylé jahody, rozpůlíme a pistácie hrubě nasekáme. Ze zbylé smetany, vanilkového cukru a ztužovače šlehačky vyšleháme šlehačku, kterou vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým nástavcem.

5

Vychlazenou mísu s bombou ponoříme na několik vteřin do horké vody. Voda nesmí natéci do formy! Poté obsah opatrně překlopíme na plochou mísu, posypeme pistáciemi, střed ozdobíme šlehačkou a obložíme půlkami jahod. Nakonec ozdobíme lístky máty.

Poznámka

Na přípravu tvarohové bomby můžeme použít i dortovou formu. Ovšem bude poté chybět ten správný požadovaný tvar "bomby".

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept